KLAFS Microsalt Haloterapija – Gydymas sausa druska

KLAFS Microsalt Haloterapija – Gydymas sausa druska

KLAFS Microsalt Haloterapija – Gydymas sausa druska

Tikroji haloterapija

Sauso druskos aerozolio įkvėpimas

microsalt-dangus

Supažindimas su haloterapija – gydymas sausa druska

Dešimtis metu atgal, Rytų Europoje senovinė terapija buvo naudojama dešimtmečius, kuri išsivystė į modernų kvėpavimo takų gydymą ir tuo pačiu kaip alternatyvą vaistams. Dešimtmečius, sausos druskos aerozolio inhaliacija buvo naudinga daugumai žmonių, kurie kentėjo nuo kvėpavimo takų ligų.

Dėl to, ši procedūra siūlo įvairias inhaliacines procedūras, kurios skirtos tiek profilaktiniams, tiek gydomiems tikslams, naudojant sausos druskos aerozolį. Kaip alternatyva vaistams, terapija siūloma įvairiose rinkose bei įstaigose. Tokiose įstaigose, kaip kvėpavimo takų klinikose, reabilitacijos centruose, klinikose, net wellness – sveikatingumo centruose jau siūlomos šios sveikatingumo procedūros, tam kad pasirūpinti savo klientų sveikata.

Lėtai, bet užtikrintai, ši terapinė alternatyva vaistams įgyja pripažinimą tarp gydytojų, kurie nagrinėja bei studijuoją apie šios terapijos naudą be šalutinių poveikių bei susipažįstą su tyrimais, kurie buvo atlikti siekiant pagerinti supratimą apie šio mechanizmo poveikį. Profesionali terapija, reiškia ne tik tai, kad klientai ir pacientai gauna maksimalią naudą iš šios terapijos, bet kad tai bus prieinama daugumai žmonių, kadangi sausos druskos aerozolio terapijos centrai atveria duris vis daugiau skirtinguose miestuose. Tarp jų, prabangus viešbučiai ir SPA centrai, kurie teikia sausos druskos aerozolio klimatus, kaip prevencinės priemonės išsivalyti kvėpavimo takus, taip pat gydytojai ir klinikos siūlo terapija gydomiesiems tikslams.

Šio teksto tikslas yra supažindinti skaitytojus, kas ištikrųjų yra sausos druskos aerozolio inhaliacijos ir kokia nauda ji suteikia žmonėms, kurie kenčia nuo (laikinų) kvėpavimo takų ligų. Taip pat, suteikiama atvira informacija, kaip turėtų būti naudojama bei pateikia apžvalga apie ankstyvesnius tyrimus iki mūsų dienų. Papildomos studijos dar yra atlikinėjamos, kaip plačiau išplėsti mūsų esamas žinias ir padidinti šios terapijos prieinamumą ateityje.

Iš kur druska yra kilusi?

Apie 20 milijonų metų atgal Rytų Europa buvo dalinai padengta negilia jūra, kuri atsitraukė palikdama didelį sluoksnį druskos. Šiandien, šios sąnašos yra tarp 10 ir 300 metrų gylyje žemiau žemės paviršiaus.

14-ame amžiuje žmonės pradėjo iškasinėti druską jų pačiu naudojimui bei prekybai. Kitose vietose didelės druskos šachtos buvo formuojamas, tokiose kaip pietų Lenkijoje, šalia Krokuvos, palikdamos dideles ertmes gyliai kalnuose. Diena po dienos, druskų kalnakasiai dirbo labai sunkiai šiose kasyklose.

Pripažįstant nauda sveikatai

1843 metais, vietinis gydytojas Feliksas Boczkowski pastebėjo, kad žmonės kurie dirbdavo druskos kasyklose retai sirgdavo kvėpavimo ligomis, tokios kaip astma, lėtine obstrukcine plaučiu liga, turėjo temperatūrą ar kosėjimą.

Dėl aukštos druskos urvo terapijos paklausos paskutiniame dešimtmetyje ankstesnio amžiaus, verslininkai pradėjo kurti dirbtinius druskos olas/urvus. Taigi, šiandien galima rasti daugybę įvairių druskos olu/urvu. Skirtingi požiūriai parodė, kad ne visi tiekėjai-verslininkai nusimano apie tikslų terapijos proceso poveikį. Kai kurie druskos uolų/urvų tiekėjai-verslininkai mano, kad dideli Himalajų druskos kiekiai, vertinami kaip naudą aplinkai sukurtoje dirbtinėje druskos uoloje/urve, o kiti pažymį, kaip terapinį poveikį neigiamai druskos kristalų iškrovai.

Tačiau, moksliniai tyrimai parodė, kad tik vienas veiksnys yra atsakingas, kuris yra naudingas druskos aerozolio inhaliacijos terapijos poveikiui: tai yra mikroskopiškai smulkios sausos druskos dalelės, kurios gali būti atrastos natūraliose druskos uolose/urvuose, dėl didelio druskos paviršiaus ir natūralios ventiliacijos.

Haloterapija tai terapija pagrįsta smulkių druskos dalelių įkvėpimu su tikslu išvalyti kvėpavimo takus. Haloterapija buvo išsivysčiusi, kaip alternatyva speleoterapijai.

microsalt-druskos-isiskverbimas

1 pav. druskos dalelių įsiskverbimas į kvėpavimo takus naudojant įprastas technologijas (iš kairės) ir Klafs Microsalt technologija (iš dešinės).

Kaip Haloterapija yra dažniausiai siūloma?

Haloterapijos idėja siūloma įvairių tiekėjų, kurie nukopijuoja požeminių druskos uolų/urvų ir druskos kasyklų malonę atmosferą, kurios yra aiškiai atpažįstamos pagal aiškiai matomus bruožūs: t.y. patalpos sienos išklotos iš druskos plytų arba sienos tinkuotos panaudojant jūros druską, taip pat grindys padengtos druskos granulių sluoksniu. Dažniausiai šios patalpos ar kambariai turi labai menką oro pritekėjimą.

druska-urvas-kambarys-is-plytu

Tokie druskos kambariai yra siūlomi su prielaida, kad praleidžiamas laikas kambaryje yra naudingas ir išgydo įvairius negalavimus, druskos dalelės yra išlaisvintos iš druskos sienų bei grindų, ko pasėkoje visos dalelės gali būt įkvėptos. Tačiau, kai druskos koncentracija buvo matuojama tokio tipo druskos kambarių viduje, kurie nenaudoja jokios technologijos tam, kad aktyviai paskleisti druskos daleles į orą, tokiose kambariuose buvo sunkiai randamos arba išvis nebuvo randamas sausos druskos aerozolis ore.

Kai kurios druskos uolos/urvai buvo įrengti su tokiais prietaisais, kaip druskos generatoriai, kurie sumala druskos akmenį arba jūros druską į mažesnes daleles prieš jų išpūtimą į patalpos orą. Kas gerokai padidina druskos koncentracija. Dauguma prietaisu veikia kas valandą ir veikia apie 45 minutes. Kambariai įrengti su kontroliuojama ventiliacijos sistema ir gali būti naudojami bet kam nuo kelių minučių iki valandos. Kvėpavimo terapija šiuose kambariuose yra daug efektyvesnė, kadangi yra didinamas druskos dalelių kiekis.

Šiuo metu daugelis įmonių plėtoja technologiją sukurti tam tikra sausos druskos aerozolio kokybę. Dažniausiai šie prietaisai naudoja paprastą technologija: mikrociklonas gamina smulkias druskos granules. Jos yra trinamos viena į kitą ir palaipsniui trintis padaro druską į mažesnes daleles. Vis dėlto yra didelis sausos druskos aerozolio kokybės skirtumas, kurie yra pagaminti su skirtingais prietaisais.

klafs-microsalt-saltprox-druskos-generatorius

2 pav. Mažiausias Klafs Microsalt įrenginys – SaltProX sukurtas privačiam naudojimui.

klafs-Micronizer-SP4-halogeneratorius-druskos-generatorius

3 pav. Klafs Microsalt Micronizer SP4 pastoviam/nuolatiniam veikimui, skirtas visuomeninėms SPA įstaigoms.

Techniniai aspektai

Labai didelis techninis iššūkis, kai yra kuriamas aukštos kokybės druskos aerozolis, suvaldyti drėgmę proceso metu, nes druska yra labai jautri drėgmei. Kai druskos dalelės įgeria drėgmę, druska tampa mažiau tinkama ar net visiškai netinkama procedūrai, nes druska praranda savo fizines savybes, kurios atsakingos už pozityvius terapijos poveikius. Microsalt aktyviai sausina orą ir prietaise ir kambaryje tam, kad sukurtu aukštos kokybės sausos aerozolio druskos klimatą.

  • Idealus įrenginys generuoja druskos aerozolį naudodamas minimalų kiekį druskos ir palikdamas smulkiausią galima netinkama liekaną.
  • Idealus įrenginys turėtu atskirti daleles mažesnes negu 5 um nuo didesnių dalelių ir išskirti tas mažesnes daleles į terapijos kambarį.
  • Optimalus druskos aerozolio dalelės dydis svyruoja nuo 0.1 iki 5 um, kur 90% yra mažesnės negu 2 um.
  • Idealus įrenginys pajėgus palaikyti stabilią koncentraciją, tiksliai matuodamas koncentracijos lygį terapijos kambaryje arba nustatytais intervalais išleisti iš anksto nustatytą druskos aerozolio kiekį kelioms sekundėms.

Druskos istorijos

Vertingas dalykas, kuris yra parduodamas, tai druskos tipas kuris yra naudojamas. Žmonės mėgsta tikėti kad druskos inhaliacija yra turtinga mineralų ir yra sveikatinga, todėl dauguma tiekėjų kalba apie puikiąsias Himalajų ir Negyvosios jūros druskos savybes. Mažai dėmesio yra skiriama tam, kad sukurti pilnai kontroliuojama sausos druskos aerozolio mikroklimatą, kuris yra prisotintas švaria ir aukštos kokybės druska. Bet, druskos tipas ir kokybė  labai nulemia terapijos veiksmingumą. Be to, druskos dalelės virš 5 um gali sukelti šalutinį poveikį, tokius kaip akių dirginimas bei gleivines.

Taip pat nėra skirta daug dėmesio pačiam svarbiausiam aspektui, tai oro kokybės reikalavimas: tai yra drėgmė. Microsalt idėja apgalvojo ir druskos aerozolio gamybą ir oro sistemos apdorojimą, kuris aktyviai pašalina drėgmę iš oro.

Medicininiai tyrimai                    

KLAFS bendradarbiauja kartu su gydytojais, kurie siūlo savo klientams Microsalt kambarius.

Nuo 2009 metų KLAFS bendradarbiauja su medicinos mokslininkais Universitete Hospital Tübingen Vokietijos Pietvakariuose. Dėka išsamaus specialistų žinių, kalbant apie įvairius inhaliacijos prietaisus, šis universitetas yra idealiai įrengtas, kad galėtų atlikti puikius sausos druskos aerozolio tyrimus inhaliacijos srityje.

GYDYMAS

Gydymo reikalavimai

Į žemiau nurodytas instrukcijas turi būti atkreiptas dėmesys ir taikomos vienai sausos druskos aerozolio inhaliacijos sesijai ir visam gydymo periodui:

  1. Sesijos trukmė.
  2. Gydymo periodas.
  3. Oro charakteristikos / savybės / parametrai.
  4. Druskos kokybė, druskos dalelės dydis ir druskos tipas.
  1. Sesijos trukmė

Druskos aerozolio inhaliacijos kiekis priklauso nuo dviejų faktorių. Pirma, tai druskos aerozolio koncentracija ore. Kitas, tai druskos aerozolio inhaliacijos sesijos trukmė. Išskyrus dvi kvėpavimo trakto ligas (cistinė fibrozė ir pirminė ciliarinė diskinezija), gydymo procedūros kokybė priklauso nuo sesijos trukmės per kurį druskos aerozolis yra įkvėptas. Reikalaujama optimali minimali sesijos trukmė turėtų sudaryti bent jau 45 minutes. Tradicinės druskos uolos ar urvai ar kambariai, kur naudojamas druskos generatorius, paprastai veikia 45 minutes, bet kiekvieną kartą procedūra pradedama be druskos aerozolio ore. Laikas kuris yra reikiamas, kad pasiekti reikalaujamą dalelių koncentracijos kiekį patalpoje, atitinkamai sumažina efektyvų gydymo laiką. Priklausomai nuo patalpos ar kambario dydžio, dažniausiai sesijos trukmė šiuose kambariuose trunka 30 minučių, nepaisant reikalaujamų 45 minučių.

     2. Gydymo periodas

Įvairūs funkciniai kvėpavimo sistemos sutrikimai sukelti dėl įvairių priežasčių atsižvelgiant į tai, kad nėra jokios bendros informacijos šaltinio apie sausos druskos inhaliacijos terapijos trukmę. Gydymo periodas turėtų būti parinktas atsižvelgiant į kvėpavimo sutrikimus arba atskirą negalavimą.

Apačioje rasite lentelę kurioje pateikiamos rekomendacijos gydymo sesijoms ir terapijos trukme, susijęs su kvėpavimo sutrikimais.

Kvėpavimo takų ligos Savaitės Sesijos per savaitę Iš viso sesijų Gydymai per metus
Bronchų astma 5 4 20 Nuo 1 iki 2
Lėtinė obstrukcinė plaučių liga (LOPL) 5 4 20 Nuo 2 iki 4
Cistinė fibrozė 5 4 20 Nuo 5 iki 7
Sezoninė alergija 4 Nuo 3 iki 5 Nuo 12 iki 20 Idealiai prieš prasidedant šienligės sezonui
Peršalimas 2 3 6 Su nykstančiais ūminiais simptomais
Sinusitas 2 3 6 Su nykstančiais ūminiais simptomais
Laringitas 2 3 6 Su nykstančiais ūminiais simptomais
LOPL ir cistinė fibrozė Šios ligos yra lėtinės ligos, pacientai turėtų nuolat gydytis patys.

klafs-microsalt-gydymas-sausa-druska
3. Oro charakteristikos ir parametrai

Prisotinti orą su druskos aerozolio dozavimu su nenustatytą kokybę yra lengva ir gali būti atlikta naudojant prietaisą, kuris sumala druską į smulkesnes daleles. Bet, tam kad užtikrinti jog šios druskos dalelės veiksmingai veiktų, oras kuriame dalelės skrieja turi būti atitinkamos kokybės. Dažnai apsilankantys žmonės druskos kambariuose ar uolose išreiškia nepasitenkinimą galvos skausmais per ir po sesijos. Tai niekaip nesusiję su druska, bet su oro kokybę.

     A. Temperatūra

Temperatūra nėra labai kritiškai svarbi, kai kalbama apie aukštos kokybės druskos aerozolio mikroklimato kūrimą, tačiau patalpos temperatūra priklausys nuo kliento noro būti patalpoje su nustatytą temperatūrą patalpoje, apytiksliai 1 valandą.

Daugelis druskos uolose, ar urvuose, ar patalpose, ar kambariuose temperatūrą yra apie ~200C, taigi antklodės yra dalinamos, kad nesušalti. Tol kol, klientai yra tikri, kad jie gauna nenaudota ir švaria antklodę, tada nebus jokių problemų.

Kai kurie druskos kambariai yra prišildomi iki 650C temperatūros. Šie druskos kambariai yra žinomi kaip druskos saunos ar pirtys. Šiuo atveju, KLAFS idėja yra kombinuoti kelias skirtingas maudymosi formas, pavyzdžiui infraraudonųjų spindulių kabina ar sauna su druskos aerozoliu arba sausa sauna ar pirtis su Klafs Microsalt technologija.

Optimali temperatūra skirta sausos druskos aerozolio inhaliacijos kambariams nuo 200C iki 600C, priklausomai nuo to, kaip klientas yra apsirengęs.

     B. Drėgmė

Pats svarbiausias kriterijus, kai įgyvendinamas profesionalus halo-terapijos kambarys t.y. valdyti ir kontroliuoti patalpos drėgmę. Norint sukurti tinkamas sąlygas, halo-terapijos kambarys turi turėti santykinę drėgmę mažiau nei 40%. Yra 4 priežastys kontroliuojant santykinę drėgmę halo-terapijos kambaryje:

  1. Sausos druskos aerozolis turi būti kiek įmanomas sausas, tol kol jis nebuvo įkvėptas. Ir tol, kol druska yra laikoma sausai, nepraranda savo efektingų savybių. Tai yra pagrindinė priežastis, kodėl sausa druska gali būti sunkiai užuodžiama arba jaučiamas druskos skonis. Druska gali būti pastebima tik tada, kai druska sušlampa. Kuo sausesnė druska, tuo efektyvesnis higroskopinis poveikis kvėpavimo takuose – vienas iš pačių svarbiausių mechanizmo veiksmų.
  1. Didelis sausos druskos privalumas yra tai, kad dalelės nesusiklijuoja viena su kita, kai dalelės atšoka viena nuo kitos. Dėl to, kad dalelių yra šiek tiek neigiamas krūvis, tai iš tiesų yra labai mažai tikėtina, kad sausos dalelės iš vis turėtų atšokti viena į kitą. Tai, taip pat užtikrina, kad sukurtos dalelės dydis yra išlaikomas, suteikiant gilų įsiskverbimą į kvėpavimo takus.
  1. Kai dalelės pasidaro šiek tiek drėgnos, jos praranda savo negatyvų krūvį ir sulimpa kartu. Dėl jų lengvo svorio, jos taip pat krenta daug greičiau ant grindų.
  1. Paskutinė labai svarbi priežastis, tai kad druska tampa agresyvi virš 40% santykinės drėgmės ir daugiau. Žemiau šio rodmens druska yra dulkė ir nepažeidžia jokių pastato medžiagų, nesukelia korozijos.

     4. Druskos kokybė, dalelės dydis ir druskos tipas

Druskos aerozolio inhaliacijos veiksmingumas yra nustatytas pagal druskos aerozolio inhaliacijos kokybę, kuris pagrįstas sekančiais faktoriais:

  1. Druskos tipas.
  2. Dalelės dydis.
  3. Druskos kokybė.

   A. Druskos tipas

Klafs Microsalt įrenginyje naudojama druska yra natūrali akmens druska, kurioje yra aukščiausias natūralus natrio chloridas (NaCl) aukščiausio grynumo su santykiniai mažu mineralu kiekiu. Užtikriname šios druskos grynumą ir kokybę, ir tam, kad įsitikinti, jog tai yra išlaikoma,  druska kurį pastoviai naudojama yra reguliariai tikrinama ir sertifikuojama nepriklausomaoje laboratorija.

Nors, druska yra gausi mineralų ir yra žinoma, kad druska turi būti toleruojama, tačiau nėra jokių įrodymų, kad mineralu įkvėpimas yra naudingas sveikatai. Dėl šios priežasties medicinos institucijos nenaudoja druskos, kurios turi gausių mineralų inhaliacijos tikslams. Lyginant su kitomis druskos tipais, akmens druska yra labai kieta ir dėl to santykinai mažas druskos kiekis pagamina didelį druskos aerozolio kiekį. Yra daug skirtingu būdu kaip susmulkinti druską, paprastai naudojant skirtingas traiškymo ar trynimo technikas. Tačiau, Klafs Microsalt įranga naudoja patentuota mikronizacijos technika, kuri turi pranašumą prieš kitus metodus, kuris išskirtinai pagamina apvalias druskos daleles, kurios nedirgina gleivinės, kvėpavimo takų ar akių.

   B. Dalelės dydis

Dalelių dydis daugiausiai lemia kuo gilesnį įsiskverbimą į kvėpavimo takus. Rinkoje siūlomi skirtingi druskos generatoriai, kurie sukuria druskos aerozolį ir kurių dalelės yra pakankamai didelės. Siekiant užtikrinti, kad įkvėpta druska, sausos druskos aerozolio inhaliacijos sesijos metu pasiekia ne tik pagrindinį kvėpavimo traktą ir bronchas, bet ir bronchioles ir alveoles, drusko aerozolio dalelės dydis turi būti tarp 0.1 ir 5 um. Reikšmingiausia šios dalelės dalis turėtų būti mažesnė negu 2 um.

   C. Druskos kokybė

Aukštos kokybės halo-terapija reikalauja aukščiausios kokybės prieinamos / turimos druskos, ir tai reiškia, kad turėtu būti naudojama švariausia druska. Druskoje natrio chloridas (NaCl) turi sudaryti bent jau 99%.

MEDICININIS PRITAIKYMAS

Inhaliacijos terapija kvėpavimo ligų gydymui

Nuolatinis mokslininku susidomėjimas kvėpavimo takų ligų gydymų, panaudojant inhaliacijos gydymo medžiagas. Teoriškai, viršutiniai kvėpavimo takai (nosies ertmė, parazaliniai sinusai, ryklė) ir apatiniai kvėpavimo takai (gerklė, trachėja, bronchas, alveolės) gali būti pasiekiami per įkvėpimą.

Praktikoje yra gerai žinomi iššūkiai atsižvelgiant į šiuos terapinius požiūrius:

  • Vaistų panaudojimas tradiciniais metodais yra neveiksmingas. Problema kyla nuo perdėto dalelių susikaupimo žmoguje (įkvepiančiame asmenyje), sąnašos lieka burnoje ir gerklėje – tampama priklausomam nuo dozės – vasitų panaudojimo šalutiniai poveikiai.
  • Naudojant medicinos prietaisus tik mažas procentas dozės gali pasiekti apatinius kvėpavimo takus. Netgi su aukštos kokybės ir naujausia įrangą tik nuo 20 iki 25 % vaistų pasiekia apatinius kvėpavimo takus. Nuo 75 iki 80 % vaistų nusėda gerklėje ir burnoje.
  • Po priverstino įkvėpimo pacientai yra prašomi sulaikyti kvėpavimą kiek įmanoma ilgiau, tam kad, leisti vaistams išplisti ir prikibti prie kvėpavimo takų gleivinės. Netrukus po to, pacientas turi iškvėpti ir tokiu būdu pašalinti vaistų dalelių nuosėdas. Pacientas naudoja savo priverstinį gyvybinį pajėgumą (maksimali oro apimtis, kuris gali būti savanoriškai įkvėptas ir iškvėptas). Pabrėžiama, kad visa tai daroma greitai, siekiant užtikrinti, kad vaistai maksimaliai įsiskverbtų ir kuo giliau.
  • Kartojant šį metodą pacientai galėtų įsiskverbti į save didesnį vaistų kiekį į plaučius, tačiau tas nėra leidžiama, kadangi gali atsirasti priklausomybė nuo vaistų.

klafs-Sauna-S1-Microsalt-SaltProX

Sausos druskos aerozolio inhaliacija tam tikrą laikotarpį

Vadinamoji Climatherapy (taip pat vadinama klimato-terapija) tai yra medicininis pritaikymas, apibrėžtas kaip “buvimas standartinėje, kontroliuojamoje klimato teritorijoje tam tikrą laiką”. Per tą laiką pacientai įprastu kvėpavimo būdų įkvepia specialiai prisotintą orą. Priešingai vaistų pristatymo priemonėms, pacientai per klimato-terapija kvėpuoja įprastai (atoslūgio kiekis: 0,5 l, atoslūgio srauto greitis 500 ml/s) greitis apie apytiksliai nuo 12 iki 20 kartu per minutę. Per 60 minučių sesiją pacientai įkvepia ir iškvepia apytiksliai 1000 kartų. Oras turintis nematomą, skriejančią sausos druskos aerozolį yra įkvepiamas apytiksliai 1000 kartų. Druskos koncentratas gydymo kambaryje priklauso nuo iš anksto nustatytos koncentracijos ir prietaiso kokybės. Dėl pasikartojančio poveikio sausas druskos aerozolis gali pasiekti apatinius kvėpavimo takus bei nusėsti viduje.

Maksimalaus druskos aerozolio apskaičiavimas kvėpavimo takams, kuris gali įsisavinti, kada yra naudojama sausos druskos aerozolio koncentracija apie 15 mg/m3 gydymo kambaryje:

Atoslūgio kiekis žmogui normaliai kvėpuojant yra apie 0,5 l. 1000 kartų įkvepiant ir iškvepiant, gali būti įsisavinta 0,5 l x 1000 = 0,5 m3. Jeigu 1 m3 turi apie 15 mg druskos tai druskos įkvėpimas yra apytiksliai 7,5 mg, jei tarkim įkvėptas visas druskos kiekis yra nusėdęs ir įsigėręs.

(Kaip pavyzdys palyginimui, 25 g sūdytų bulvių traškučiai turi 300 mg druskos).

microsalt-druskos-isiskverbimas-mikronais

5 pav. Sausos druskos dalelių įsiskverbimas į kvėpavimo takus.

Mikroskopinės sausos druskos kristalų aerozolio farmakologinis poveikis

Sausos druskos dalelės nusėdusios kvėpavimo takuose turi 5 pagrindinius mechanizmo veiksnius:

  1. Sausos druskos aerozolis yra labai higroskopinis. Ji pritraukia drėgmę kiek įmanoma daugiau, ir kaip įmanoma greičiau. Kai druskos dalelės yra įkvėptos bei nusėdusios ant broncho medžio ir gleivines, gleivinės tampa suskystintos. Tai palengvina lengvą gleivinių išsišakojimą. Pacientai patyria silpnesnius skreplius, kurie yra daug lengviau pašalinami per kosėjimą.
  2. Pranašumas yra tai, kad bet kas blokuojantis kvėpavimo takus sukeltas dėl gleivinių yra pašalintas.
  3. Sausas druskos aerozolis gali sumažinti destruktyvų atsiradusi uždegimą kvėpavimo takuose. Medicininiai tyrimai parodė, kad sausos druskos aerozolio inhaliacijos pasekmė, sumažina patogeninių bakterijų kolonizaciją.
  4. Sausos druskos aerozolis veikia kaip mukokinetika. Druska stimuliuoja bronchu savaiminį išsivalymą ir taip pat veikia kaip atsikosėjimas. Šis lengvas skatinimas pašalina daugiau purvo ir pašalina greičiau gleivines.
  5. Sausos druskos aerozolio inhaliacija gali pagerinti humoralinį ir epitelinį ląstelinį imunitetą ir dėl to pagerinti imuninės sistemos mechanizmą.

Pateiktos terapinės rekomendacijos yra pagrįstos terapiniais metodais ir sukurta įmonėmis, kurios bendradarbiauja kartu su KLAFS įmonę.

Esami klinikiniai tyrimai ir terapiniai bandymai parodo, kad sausos druskos aerozolio inhaliacija kontroliuojamomis sąlygomis standartinėje aplinkoje gali būti naudinga pacientams, kurie kenčia nuo tam tikrų kvėpavimo trakto sutrikimų.

LITERATŪRA

Klinikiniai tyrimai ir susiję moksliniai tyrimai apie sausos druskos aerozolio inhaliacijos terapija.

  1. Mohammed Ali: Pulmonary Drug Delivery in: Handbook of Non-Invasive and Minimally-Invasive Drug Delivery Systems for Pharmaceutical and Personal Care Products 2010. P. 209–246.
  2. Chervinskaya A. V., Biskys V.: Aerosol respiratory hygiene as a main part of prevention of chronic obstructive pulmonary diseases (COPD) and health promotion for patients in hospitals // 14th International Conference on Health Promoting Hospitals, Palanga, Lithuania, May, 2006, II–5.3.
  3. Chervinskaya A.: Mechanism of action of the dry sodium chloride aerosol and its clinical efficiency in prophylaxis and rehabilitation // Balneol. Pol. – 2007. – Vol. 49, N 3 (109). P. 197.
  4. Chervinskaya A.: Halotherapy in health resort medicine // 36th Congress of the International Society of Medical Hydrology & Climatology. Abstracts book. – Porto, 2008. P. 29–30.
  5. Chervinskaya A. V.: Respiratory hygiene with the dry sodium chloride aerosol // 14th Annual Congress of the European Respiratory Society, Glasgow, September 2004: Abstract Book. – 2004. Ref. 2514.
  6. Mokina N. A., Geppe N. A.: Alternative methods at bronchial asthma of children // 14th Annual Congress of the European Respiratory Society, Glasgow, September 2004: Abstract Book. – 2004. Ref. 1069.
  7. Chervinskaya A. V., Silber N. A., Alexandra A. N.: Halotherapy for treatment of bronchial asthma (abstract) // XIV. World congress of asthmology – Interasma 93, Israel. – 1993. P. 59.
  8. Konovalov S. I., Chervinskaya A. V.: Saline aerosol effect on pulmonary phagocyte system (abstract) // International symposium of speleotherapy. Solotvino, Ukraine, 1993. P. 24.
  9. Chervinskaya A., Alexandrov A., Zilber N., Stepanova N.: Effect of halotherapy in patients with bronchial asthma and allergic rhinitis (abstract). XV. International Congress of allergology and clinical immunology, Sweden, 1994. P. 175.
  10. Chervinskaya A., Alexandrov A., Strashnova O.: Effect of dry sodium chloride aerosol in patients with bronchial asthma // Allergy & Immunology (abstr. Interasma 95). – 1995. – V. 27, N. 7. P. 221.
  11. Chervinskaya A. V., Kvetnaya A. S.: Therapeutical effects of the dry sodium chloride aerosol on physiological properties of the respiratory mucosa // Pulmonology. Supplement abstract book: 3rd Congress of European Region International Union against Tuberculosis and Lung Diseases (IUATLD). – 2004. Res. 322.
  12. Hedman J., Hugg T., Sandell J., Haahtela T.: The effect of salt chamber treatment on bronchial hyperresponsiveness in asthmatics // Allergy – Volume 61 Issue 5. P. 605–610. Published online: 30 Mar 2006.

Plačiau KLAFS gamintojo tinklalapyje

https://www.klafs.com

Gamintojo el. katalogą anglų k. galite pasižiūrėti čia.

Gamintojo el. katalogą rusų k. galite pasižiūrėti čia.

Susidomėjote? Kilo klausimų?

Parašykite mums dabar!

Planuojate įsirengti KLAFS sauną nuosavame būste?

Mūsų komanda mielai pakonsultuos su Jūsų pirties projektu, padės parinkti tinkamiausius pirties išmatavimus bei išdėstymą, pirties apdailą, pirties krosnelę, apšvietimą ir daug kitų papildomų aksesuarų bei parengsime individualų pasiūlymą!

Susisiekite su mumis el. paštu aquamatica@sanilux.lt 

arba

tel. +370 699 18403

tel. +370 685 12284